onsdag den 1. august 2012

Rogan Josh med Raita


Det var i går første gang jeg prøvede at lave Rogan Josh men helt sikkert ikke den sidste gang.
Normalt laver man Rogan Josh med lammekød men jeg brugte oksekød i stedet for. Gerne noget kød med lidt fedt så det ikke bliver helt tørt af at simre i mange timer. Normalt behøver det kun at simre i en times tid men her i ramadan hvor vi spiser sent, er det dejligt at sætte maden over før jeg begynder at putte børnene. Så i går gik jeg allerede i gang kl.17.30 med at lave curry paste fra bunden. Retten stod så og simrede fra kl.18.30 og næsten tre timer frem. Dejligt at man så har tid til at lave lidt tilbehør og ryde op. Jeg severede det med koriander, ris, brød og hjemmelavet raita.

Ingredienser:

Curry paste:

3 tørrede chili
2 håndfuld grofthakkede smuttede mandler
1 spsk stødt koriander
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk hvide birkes
4 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
2 store løg
1/4 tsk safran tråde

Resten af ingredienserne:

750 g skært lam eller okse
Olie eller ghee til stegning
4 knuste kardemomme kapsler
½ tsk gurkemeje
1½ dl yoghurt naturel
2 dåser hakkede tomater
5 tsk Kashmiri garam masala
2 tsk salt eller efter smag
Koriander til pynt

Raita:

Yoghurt naturel
Agurk
Tomat
Salt efter smag

Fremgangsmåde:

Curry paste:

Læg de tørrede chili i blød i varmt vand. Smut og hak mandlerne og rist dem på en tør pande sammen med stødt koriander, spidskommen og birkes. Det skal være høj varme men det å ikke brænde på og derfor skal man sørge for at ryste panden ofte. Bland hvidløg, løg, ingefær, de tørrede chili sammen med de ristede krydderier og mandler ned i en foodprocessor og blend det. Kom gerne en smule olie i og evt lidt af det vand som chilierne har ligget i. Jeg har noget hjemmelavet chiliolie som jeg kom lidt af i. Rist safran på en tør pande og sørg for det ikke brænder på og blød dem derefter op i to spsk kogende vand. Kom det derefter i pastaen og blend yderligere til det er blendet i.

Sauce:

Varm olie eller ghee i en dyb pande eller gryde. Kom de knuste kardemomme kapsler og gurkemeje i og lad det stege i et minuts tid før du kommer din karry pasta i. Lad det derefter stege i et par minutter under omrøring og tilsæt derefter yoghurt en skefuld ad gangen.
Tilsæt tomater, salt og garam masala og lad det stege i ca.5 minutter. Tilsæt derefter køddet så det er dækket af saucen og skru ned på det laveste på komfuret og lad det simre med låg på i minimum en time.

Raita:

Hak agurk og tomat i mindre stykker og bland det med yoghurt naturel og smag til med en smule salt.


2 kommentarer:

 1. Salam,

  Sikke en fantastisk fin og inspirende blog du har:) Dejligt at se at flere søstre er kommet i bloggerverdenen:) Glæder mig til at følge mere med;)

  Mvh
  Mariam
  /elskmedmad

  SvarSlet
 2. Salam, tak og i lige måde. Jeg har også fulgt din blog siden jeg selv startede for ca halvandet år siden. Det er dog ikke altid jeg lige får postet noget da jeg fik min anden søn i december sidste år. Jeg håber at få lidt mere tid i fremtiden inshallah. :)

  SvarSlet