Gulerodssalat
Det er en opskrift jeg har fundet på nettet og redigeret lidt på den så den passede bedre til min smag.
Ingredienser
4-5 personer
100 g cashewnødder, ej saltede eller ristede
En god håndfuld sesamfrø
500 g store gulerødder, af god sød kvalitet
10 økologiske abrikoser
Dressing:
10 kardemommekapsler
2 spsk. sesamolie, lys, smagsneutral
2 spsk. friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Flæk kapslerne og tag kardemommekornene ud, rist dem på en tør pande, og stød dem i en morter. Jeg plejer at banke dem let med en kødhammer, så flækker skallerne nemt.
Rist nødder og sesamfrø på en tør pande hver for sig, indtil de er gyldne.
Skræl gulerødderne med en kartoffelskræller direkte ned i skålen. Drej guleroden lidt efter hvert snit.
Dressing:
Bland kardemomme, sesamolie, citronsaft, salt og peber.
Hæld dressingen ud over gulerødder, sesamfrø, cashewnødder og abrikoser.
Smag til med salt og peber.
Kommentarer
Send en kommentar