søndag den 11. januar 2015

Brek Be Ton



De her lækre snacks er oprindeligt tunesiske men er blevet almindelig spise i Marokko.
Det vigtige ved denne opskrift er at æggeblommen forbliver flydende efter stegning.
Optimalt skal du bruge warkha men da de kan være svære at opdrive, kan du i stedet bruge spring roll pastry. Sidst jeg skulle bruge warkha måtte jeg hele København rundt og fandt dem til sidst hos slagteren ved siden af Wakf på Tomsgårdsvej.

Ingredienser:

1 lille finthakket løg
1 spsk olivenolie
1 ansjos filet
1 dåse tun
2 spsk finthakket bredbladet persille
4 x 21 cm spring roll eller warkha pastry
1 letpisket æggehvide
4 æg
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Steg løgene til de er klare og bløde. Tilsæt derefter ansjosen og rør til den er opløst. Kom det over i en skål.
Hæld væsken fra tunen og bland det i løgene sammen med hakket persille og rør hele blandingen godt sammen til der ikke er flere store tunstykker.

Tag en stegepande og fyld den med 1cm olie til stegning og skru op på høj varme.

Tag de 4 stykker warkha og pensel kanterne med æggehvide. Kom tunfyld på den ene halvdel af alle 4 stykker og lav en lille fordybning med bagsiden af skeen til ægget. Når alle 4 er fyldt med tun, slås æg ud et ad gangen med blommen i fordybningen. Luk den stramt sammen i kanterne. Ligeså snart den første er lukket lægges den forsigtigt over på panden i den brandvarme olie. Tag en ske og overhæld den øverste del med olie. Lad den stege i 30 sekunder på hver side. Foretrækker du alligevel en fast blomme, kan du lade den stege i 50 sek. på hver side. Derefter slås det næste æg ud og derefter samme procedure med resten. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Prøv ikke at lave dem alle på en gang, da ægget vil gennemvæde dejen før resten er færdige og de skal på panden.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar