mandag den 10. oktober 2011

Butter chicken


Der findes et hav af forskellige opskrifter på Butter chicken og de fleste af dem indeholder kardemomme og kanel. Jeg har selv rettet min opskrift til som jeg kan lide den.

Ingredienser:

650 g kyllingebryst i tern

Marinade:

1 spsk. græsk yoghurt
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk kanel
3 fed hvidløg
1 stort løg
ca. 2 cm frisk ingefær
2 tsk salt

Sauce:

1 ds hakkede tomater
4 spsk smør
2 dl fløde
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk sort peber
1 hel kanelstang
10 kardemomme kapsler
2 tsk blendet frisk ingefær
2 fed hvidløg blendet
1 tsk sukker
salt efter smag
evt en finthakket grøn chili, hvis man godt kan lide den lidt stærk

Fremgangsmåde:

Blend løg, ingefær og hvidløg og mix det derefter sammen med alle de resterende ingredienser til marinaden og hæld det over kyllingestykkerne. Hvis du har lidt tid, må de gerne trække et par timer.
Derefter varmes 2 spsk smør og kyllingen skal simre i ca 15 minutter med låg på.
Derefter fjernes låget indtil væsken er fordampet og lad kyllingestykkerne stege lidt.

Blend hvidløg og ingefær sammen og blend de hakkede tomater for sig.
Varm det resterende smør i en anden gryde og tilsæt kardemomme (uden kapsler), chili, koriander, spidskommen, kanel og peber og steg i ca 30 sekunder. Derefter tilsættes de blendede hvidløg og ingefær og det steges i yderligere 30 sekunder.
Tilsæt de blendede tomater, sukker og salt og lad det simre med låg på i ca 5 minutter.
Tilsæt kyllingen og til sidst fløden.
Lad retten simre ved svag varme i ca.10 minutter.
Severes med ris, naan brød, frisk koriander og raita.

1 kommentar:

  1. En helt fantastisk butterchicken. Den jeg selv laver smager rigtig dejligt, men denne er bare 10+ oveni :-)

    SvarSlet