Farsbrød med kartoffelmos og champignon


Så stod den på farsbrød med kartoffelmos og champignoner. Champignonerne er en opskrift af Claus Meyers som jeg faldt over på nettet. Det lyder måske ikke som det vilde men det smagte fantastisk.

Ingredienser:

Farsbrød:

500 g hakket kylling
½ finthakket rød peberfrugt
1 stor håndfuld hakket persille
lidt hakket koriander
1 håndfuld feta i små stykker
2 dl kogte ris (gerne fra dagen før)
1 spsk mel med top
1 æg
1 fed finthakket hvidløg
1 finthakket løg
Friskkværnet peber
1 tsk salt

Champignoner:

250 g champignoner
Timian
Revet citronskal (økologisk)
1 skvæt fløde
Friskkværnet peber
Salt
Smør til stegning

Kartoffelmos:

Kartofler
Smør
Mælk
Salt

Fremgangsmåde:

Bland kyllingekødet med de øvrige ingredienser i en skål og rør godt.
Lad farsen trække imens du skræller kartofler.
Kom farsen op i en smurt brødform eller lignende. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca 30-35 minutter.
Kartoflerne koges uden salt til de er godt kogt.
Imens skæres champignonerne i halve. Smøret varmes op og citronskallen rives ned i. Husk at det kun er det gule og ikke det hvide fra skallen, da det er meget bittert. Tilsæt timian og derefter champignon, salt og peber. Det steges ved kraftig varme i ca.3 minutter og til sidst tilsættes et skvæt fløde som lige skal koges hurtigt op.
Mens du moser kartoflerne smeltes en stor klump smør med en smule mælk i.
Det blandes derefter i kartoffelmosen og smages til med salt.

Rester af farsbrødet kan dagen efter spises på et stykke rugbrød eventuelt med syltede rødbeder.

Kommentarer

Populære opslag