lørdag den 4. februar 2012

Tagine med kylling


Så fik jeg gang i min nyindkøbte smukke tagine fra Le Creuset. Få at få den i den ønskede farve måtte jeg bestille den fra Frankrig. Det sparede mig derudover også for 300 kr, da den er dyrere i Danmark og kun fås i rød her.
Tagine er en traditionel nordafrikansk ret som skal simre ved svag varme i mange timer. Det høje låg, gør at det danner mere kondensvand end normalt fordi den varme damp mødes med den kolde top og derved drypper det tilbage ned i retten. Det betyder også at man ikke bruger særlig meget væske i retten. Den kan laves på utallige måder men oftes med lam eller kylling. Jeg har i denne ret brugt kylling og salte citroner. De kan være lidt svære at finde herhjemme, så jeg har selv lavet dem og det var ret nemt. De skal dog stå minimum to uger men er bedst efter 1-2 måneder. Dette var mit første forsøg med min tagine og det blev ret godt. De salte citroner giver en rigtig lækker smag.


Ingredienser:

1 stort løg i strimler
6 kyllingestykker (jeg brugte bryst)
3 fed hvidløg
1 tsk gurkemeje (med top)
en håndfuld hakkede koriander (brug også stilken)
250 ml kyllingefond (eller bouillon, hvis du ikke har fond)
1 saltet citron
Salt og friskkværnet peber efter smag
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Svits løg og hvidløg i taginen til de er gyldne.
Brun kyllingestykkerne først på skindsiden og vend dem derefter.
Dæmp varmen og tilsæt gurkemeje, salt, peber og koriander.
Skyl citronen i koldt vand og fjern frugtkødet. Skær skallen i strimler og rør dem i retten.
Sæt låget på og lad det simre i ca.2-2½ time ved den svageste varme på komfuret.
Man kan lige koge det hurtigt op til sidst, for at tykne sovsen.
Pynt med frisk koriander.

5 kommentarer:

 1. Mmmm, der lækker ud :) Godt gået af en førstegangs-tagine :) Prøv evt. næste gang at tilsætte grønne oliven for at få en autentisk marokkansk kyllinge-tagine. Det er bare guf :)
  Ved du egentlig, om den kan bruges på induktionskomfur? Jeg har ikke kunnet lavet tagine siden vi fik nyt komfur, da min gamle tagine ikke har en magnetbund desværre :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den smagte også rigtig godt. Fik også prøvet den med lam i sidste uge men har ikke fået postet opskriften endnu. Det går lidt sløjt med tiden når man har en nyfødt :) Den har støbejernsbund og der står på kassen at den kan bruges til induktion. Den er virkelig god og bliver aldrig for varm på toppen, så man kan sagtens tage den af uden at bruge grydelapper. Den er alle pengene værd.

   Slet
 2. Super! Så står den øverst på min ønskeliste :)

  SvarSlet
 3. Rigtig lækkert!

  Hvor købte du din tagine i frankrig? Jeg kan ikke finde en i DK hvor man kan stege på selve taginen. (kun dem man sætter i ovnen)

  Håber du kan kan hjælpe.
  Mvh Anna Marin

  SvarSlet
 4. Hej Anna, jeg købte den på www.amazon.fr
  Du skal skrive Tajine med j i stedet for g og så hedder farven "terre naturelle". Håber du finder den, ellers må du skrive igen. :)

  SvarSlet