torsdag den 24. januar 2013

Chokolademousse



Jeg har altid været vild med chokolade og da jeg var mindre, var dette min yndlings dessert.
En god klassisk dessert som de fleste kan li'.
Egentlig er det ret nemt at lave en god chokolade mousse man skal bare huske ikke at piske fløden for stiv og sørge for at den smeltede chokolade ikke er for varm når den blandes i.
Hvis chokoladen er for varm skiller massen.

Ingredienser:

150 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 vaniljestang
4 past. Æggeblommer
40 g sukker
3 past. Æggehvider

Fremgangsmåde:

Chokoladen smeltes over et vandbad.
Skrab kornene fra vaniljestangen og pisk det med æggeblommer og sukker indtil det er hvidt og sejt i konsistensen.
Pisk fløden stiv. Den skal ikke være flydende og cremet men lige efter.
Pisk æggehviderne stive. Husk at skålen og piskeriset skal være rent og helt tørt ellers vil hviderne ikke blive stive.
Bland chokoladen i æggeblommemassen. Derefter vendes det i flødeskummet.
Til sidst vendes æggehviderne i resten ganske forsigtigt.
Fyld chokolademoussen i portionsglas og stil den på køl i et par timer før de spises.
Pynt evt med flødeskum.

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Undskyld det sene svar og tak for at du fandt fejlen, det går lidt stærkt indimellem. :)
      Jeg har nu fået rettet opskriften. Ha' en god dag :)

      Slet
  2. Hvor længe må den højst stå på køl?

    SvarSlet
  3. Hej Lærke, da det jo er fløde og æg, så er holdbarheden den samme som en åbnet fløde på køl. Jeg vil sige max et par dage. :)

    SvarSlet