lørdag den 26. oktober 2013

Kefta Tagine med æg



Marokkansk mad er virkelig lækkert og noget af det bedste jeg ved. Især Tagine er jeg glad for, fordi smagene rigtig får lov til at stå og koge ind.
Denne ret spises med hjemmebagt marokkansk brød men hvis man ikke lige kan overskue det, så går andet brød også til. Denne portion er til ca. 4 personer

Ingredienser:

Kødbollerne:

ca. 750 g hakket lam/okse
1 finthakket løg (jeg blender det)
2 fed hvidløg finthakket
2 spsk. finthakket bredbladet persille
2 spsk. finthakket koriander
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
2 tsk. salt
2 æg

Sauce:

2 spsk. olivenolie
1 stort hakket løg
4 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. paprika
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. harissa
4 spsk. hakkede koriander
Salt efter smag

Ekstra:

4 æg
2 spsk. hakket koriander

Fremgangsmåde:

Kødboller:

Bland alle ingredienserne til kødet med kødet og lad det trække lidt. Form små runde kødboller af farsen. Man plejer at stege kødbollerne på panden i lidt olivenolie men jeg bruger nogle gange den "dovne" metode og lægger kødbollerne direkte i den varme sauce.
 Det giver ikke den stegte smag men smager godt og kødet afgiver smag til saucen på en anden måde og så sparer man lidt tid.
Hvis du vælger at stege først, så sørg for at de bliver stegt på alle sider så de holder den runde form.
Et alternativ er at lave dem i ovnen.
Læg kødbollerne til side og start på saucen.

Sauce:

Varm olien op og steg løgene til de er bløde og gyldne. Tilsæt derefter alle krydderierne og hvidløg og svits dem kort, så smagen kommer frem i krydderierne. De må endelig ikke blive brændte, så hold øje.
Bland tomaterne, harissa og salt i og lad det simre i ca.20 minutter. Blend saucen med en stavblender.
Tilsæt derefter kødbollerne. Hvis de er stegte, så lad dem simre i ca.30 minutter ved lav varme med låg på.
Hvis det er råt kød, får det altid lov til at stå i ca.45-55 minutter og simre ved lav varme.
Når det er færdigt med at simre, så tilsæt de hakkede koriander og rør rundt.
Slå de 4 æg ud på toppen af retten og lad det simre videre til æggene har den ønskede konsistens.
Jeg er til de bløde blommer men det kan man jo gøre efter smag og behag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar