Raw Raspberry Nut Cake


Jeg elsker Raw Food kager og det bedste er at de ikke er lige så usunde som deres bagte slægtninge.
Denne her er dejlig frisk og samtidig sød uden at være for sød.
Selv mine børn elsker den.

Ingredienser:

Bund:

2 dl mandler (pecan eller valnødder)
2 dl dadler (uden sten)
¼ tsk. havsalt

Fyld:

5 dl usaltede cashewnødder , udblødt i mindst 5 timer, natten over er bedst
saften fra 2 citroner
1 hel vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljepulver)
1 dl rå kokosolie , smeltet
1 dl rå honning ( fast eller flydende ).
2½ dl hindbær ( tø helt op, hvis du bruger frosne)

Du skal bruge en kraftig maskine til at pulverisere cashewnødder , selv efter at de har været i blød natten over.  

Fremgangsmåde:

Blend nødder og dadler i en foodprocessor indtil de får den ønskede konsistens. Test massen ved at tage en lille mængde af blandingen og rulle den i dine hænder. Hvis ingredienserne hænger sammen, er din bund perfekt.
Fordel massen i bunden af en springform og mas den godt ned så bunden bliver fast og sørg for at kanterne er godt pakket. Du kan eventuelt lægge et stykke husholdningsfilm i bunden af springformen før du gå i gang.

Vask foodprocessoren.

Varm kokosolie og honning i en lille gryde ved meget lav varme.

Bland alle ingredienserne, undtagen hindbær, i foodprocessoren. Blend det hele til det får en glat konsistens. Du skal nok være lidt tålmodig og lade den køre i ca.10 minutter. Jo kraftigere maskine des bedre.
Hæld 2/3 af blandingen ud på bunden og glat med en dejskraber.
Tilsæt hindbærerne til den sidste masse og blend til det er helt glat. Hæld hindbærmassen på toppen af kagen og glat ud.
Sæt kagen i fryseren indtil den er fast.
Tag kagen ud ca. 30 minutter før spisning. 
Skyl en skarp kniv under varmt vand og skær kagen ud. 
Rester opbevares i fryseren


 
   

Kommentarer

Populære opslag