mandag den 25. maj 2015

Linse suppe


Faktisk var det her en rest fra en sammenkogt ret jeg havde lavet dagen før og som blev spist med ris. 
Så opskriften kan altså også bruges som sauce til ris, hvis man udelader det ekstra vand og linserne. 

Ingredienser:

4 store løg i strimler
3 fed hvidløg hakket
1 tsk paprika
1 hakket rød chili (uden kerner hvis man ønsker den mild)
6 store gulerødder i skiver
1 dåse kikærter
Koriander stængler hakket (fra 1 bundt)
1 kg okse eller kalve bov
Oliven olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
4 dl kyllingefond
Salt og peber efter smag

Ingredienser:

Røde linser (mængde se nedenfor)
1/2-1 tsk stødt spidskommen
1/2 L vand

Fremgangsmåde:

Svits løg, hvidløg, chili, koriander og krydderier i olien. Tilsæt kødet som er skåret i mindre tern. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dem få et opkog. 
Skru derefter blusset ned så retten kan simre ved svag varme under låg i minimum to timer. Omrøres engang imellem. 


Til Linsesuppen:

Alt efter hvor meget sauce der er tilbage fra dagen før. Jeg havde ca. lidt under halvdelen af portionen ovenover tilbage. Jeg brugte ca. 2 dl røde linser som jeg først skyllede grundigt i lunkent vand.
Så hvis man laver den fulde portion ovenover, så skal man nok bruge ca.4 dl
Tilsæt spidskommen, vand og linser og lad retten få et opkog og derefter simre ca. 20-30 minutter. 

Server med hakkede koriander og evt. brød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar