søndag den 25. september 2011

Stuvet Hvidkål

Da jeg var lille elskede jeg at besøge min farmor og hun lavede den bedste stuvede hvidkål. Det her er altså ikke en fedtfattig udgave men den gammeldags fede. Jeg spiser den som tilbehør til kyllinge frikadeller og kartofler.


Ingredienser:

1 hvidkålshoved skåret i små stykker
½ liter piskefløde eller sødmælk
50 g smør
5 spsk mel
1 tsk revet muskatnød
Salt/Peber
Kogevand fra kålen

Fremgangsmåde:

Kog kålen i saltet vand efter du har skåret den i stykker i ca. 20 minutter.
Si vandet fra men gem lidt af kogevandet til saucen.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt melet under omrøring.
Når der ikke er klumper i smør/melet, tilsættes fløde i en tynd stråle under omrøring.
Derefter tilsættes kogevand til du får den ønskede tykkelse af saucen.
Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
Husk at kålen afgiver lidt væske, så saucen skal være lidt tykkere end den ønskede konsistens.
Tilsæt til sidst kålen og lad det få et hurtigt opkog før severing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar