tirsdag den 13. marts 2012

Ossobuco med rodfrugtsauce og gremoulata

I dag blev jeg inspireret af en veninde der skulle lave Ossobuco udfra en opskrift fra Aarstiderne.com
Jeg havde aldrig lavet det før og synes at huske det smagte godt da jeg fik det som barn.
Jeg skyndte mig til slagteren og købte fire store stykker som jeg måtte slippe 105 kr for.
Resultatet blev vellykket og selv den lille kræsne kunne lide det.
Der står at man skal bruge 500 g blandede rodfrugter og jeg brugte 1 pastinak, 1 hvid gulerod, 2 almindelige gulerødder, 1 persillerod og lidt knoldselleri.
Her er så opskriften fra aarstiderne :)

Ingredienser:

500 g blandede rodfrugter
1 kg store kartofler
20 g smør
frisk timian
3 laurbærblad
1 bdt bredbladet persille
3 løg
2 spsk olie
skal af ½ citron
1 spsk hvedemel
4 store skiver osso buco
1 spsk. tomatpuré
10 peberkorn
3 dl sødmælk
6 tomater
4 fed hvidløg
1 fed hvidløg


Fremgangsmåde:

Skrab ossobuco-skiverne rene med en kniv og rids et par steder i kanten, så de ikke krymper sig, når de brunes. Skyl løg med skræl, skær dem over og brun dem på tør pande, til de er sortgyldne. Kom dem herefter i en bradepande. Brun ossobuco-skiverne i olien på en stor pande, til de er gyldne, drys med mel og vend dem et par gange. Tilsæt tomatpuré og 3 friske tomater skåret i tern. Kog igennem og kom blandingen ned i bradepanden til løgene.
Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Hæld dem i bradepanden sammen med laurbær, hvidløg, timian og peberkorn. Dæk med kogende vand. Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer, eller til kødet er mørt.
Tag kødet op og passér sovsen igennem en sigte. Mos også rodfrugterne igennem sigten, da de danner grundlag for en sød, velsmagende sovs. Kog igennem i en gryde, til det når en passende konsistens til sovs. Smag til og tilsæt de sidste 3 tomater skåret i tern. Kog igennem med ossobuco-skiverne og drys herefter med gremoulata. Server med kartoffelmos.

Gremoulata:
Dette persilledrys er oplagt til ossobuco, lammeretter og fiskeretter. Skyl bredbladet persille og ryst det fri for vand. Pluk det og hak det groft. Skær citronskal meget fint og hak hvidløget. Bland alle tre ingredienser, og du har et velsmagende drys.

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt vand uden salt, til de er helt møre. Hæld vandet fra og stil gryden over ilden et øjeblik, så det sidste vand damper fra. Mos kartoflerne med en purépresse eller med piskeris. Kog mælk og smør og rør det i kartoffelmassen. Pas på, den ikke bliver for lind og tynd. Smag til med salt og peber og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar