lørdag den 22. september 2012

Nudler med seafood og teriyaki


Denne ret er utrolig nem og rigtig lækker. Man kan egentlig bruge alt slags seafood i men jeg har brugt vannamei rejer og laks. Jeg prøver desuden at spise mindre hvedemel, så jeg fandt nogle nudler der var halv hvedemel og halv boghvedemel. Det gjorde ingen forskel på smagen og jeg fandt dem hos den Kinesiske Købmand tæt på Nørreport station til 17,50 kr.

Ingredienser:

1 pk boghvedenudler
400 g laks
200 g vannamei rejer
2 store gulerødder i tynde skiver
150 g sugar snaps
1 stort løg i strimler
1 fed hvidløg hakket (ikke knust)
1 dl teriyaki glace
2 spsk teriyaki sauce
2 spsk ketjap manis
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Kog nudlerne i 2 minutter (også selvom der står 4 min på pakken).
Hæld nudlerne i en sigte og sænk dem i en skål med koldt vand eller skyl dem under den kolde hane for at stoppe kogningsprocessen.
Svits løg, hvidløg og gulerødder i olien til løgene er let gyldne/bløde. Tilsæt laks og derefter rejer og sugar snaps som kun skal steges i få minutter. Tilsæt så nudlerne og resten af ingredienserne.
Rør rundt mens det steger i yderligere et par minutter og så er retten klar. Fisken på endelig ikke få for meget. Hellere for lidt end for meget. :)


 

2 kommentarer:

  1. As-salaamu 'alaykum wr,

    Hvad er ketjap manis? :-)

    SvarSlet
  2. Aleikum salam, det er en indonesisk sød soya sauce som kan købes i de fleste større supermarkeder eller asiatiske købmænd :)

    SvarSlet