søndag den 12. januar 2014

Burger med grøntsagsfladbrød


                      

Endnu engang poster jeg en af Jane Faerbers lækre opskrifter fra hendes LCHF kogebog.
De her grøntsagsfladbrød er virkelig gode og hverken manden eller børnene brokkede sig, da jeg lavede burger og brugte dem som brød i stedet for de almindelige burgerboller. 
De er nemme at lave og brug dem til sandwich eller bare som tilbehør.

Ingredienser:

Ca 8 stk

1 lille blomkålshoved
1 gulerod
1 dl hasselnødder
1/2 dl solsikkekerner
1 1/2 spsk loppefrøskaller
1/2 dl hakket persille
2 æg
60 g revet ost
1 tsk hakket timian
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk salt


Fremgangsmåde:

Find din foodprocessor frem og mal hasselnødderne først.
Er maskinen ikke så kraftig kan du rive/ hakke gulerødder og blomkål seperat, ellers 
tilsættes alle ingredienser og det hele køres til en lind masse.
Fordel nogle klumper på bagepapir/ bageplade og tryk dem flade. 
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 20 minutter. 

Brug dem evt som burgerboller som på billedet. 

2 kommentarer:

  1. De ser lækre ud! Smager osten meget igennem?

    SvarSlet
  2. Nej jeg synes ikke jeg kunne smage osten men du kan vel bruge en smagsneutral hvis du ikke er så glad for smagen. Ellers tror jeg godt su kan undlade at putte det i. :)

    SvarSlet