mandag den 12. maj 2014

Raw Banan Lagkage



Da pigerne og jeg var i sommerhus afprøvede jeg denne lækre Raw bananlagkage, som uden tvivl blev et stort hit.
Raw "flødeskum" bliver selvfølgelig bedre hvis du har en meget kraftig blender beregnet til Raw Food men man kan også få et godt resultat uden.
Den skal egentlig laves i en lidt mindre form men en større form betyder jo bare tyndere lag.

Den friske kokosmælk kan du lave selv men jeg vil sige at der skal du bruge en kraftig blender. 
Brug 1 del kokoskød til tre dele kokosvand og blend. 

Ingredienser:

Bunde:

250 ml bløde dadler
2 spsk citronsaft
1 spsk vaniljepulver
1 knivspids salt
120 ml raw carob og kakao pulver (halvt af hver)
360 ml mandelmel
240 ml fint malet kokosmel
120 ml fintmalede usaltede cashewnødder

Raw "flødeskum":

240 ml usaltede cashewnødder
240 ml frisk kokosmælk 
60 ml honning eller agavesirup
1 spsk citronsaft
1 spsk vaniljepulver
1 knivspids salt
120 ml smeltet kokosolie, sæt det evt i solen eller opvarm ved svag varme
1 spsk lecithin ( gmo fri)
1 tsk psyllium husk fiber

Topping:

3 modne bananer

Fremgangsmåde:

Raw "flødeskum":

Blend alle ingredienserne foruden kokosolie og lecithin, indtil det har en glat konsistens.
Tilsæt derefter kokosolie og lecithin og blend indtil det er godt blandet.
Lad det sætte sig i køleskabet i ca 1 time.

Bunde:

Blend først dadlerne ud eventuelt med en smule vand. Tilsæt de resterende ingredienser og blend til du har en ensartet fin masse.

Kagen:

Brug en lille springform og smør den med kokosolie eller beklæd den med film.
Læg dernæst halvdelen af dadelmassen i bunden og pres det ned i formen så det får en jævn overflade.
Kom bananer i skiver over bunden og fyld halvdelen af Raw flødeskummet på.
Kom kagen i køleskabet til den er fast og tag den derefter ud for at fylde endnu et lag af dadelmassen på. Dernæst bananer og flødeskum igen. 
Kom kagen på køl igen og når den er fast, tages den ud af formen og kommes på et fad.

Pynt med banan skiver på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar