søndag den 13. februar 2011

Jools' favourite beef stew

Denne opskrift er Jamie Olivers og smager fantastisk også selv om jeg har lavet lidt om på den.
I stedet for at bruge rødvin, har jeg bare brugt vand og bouillon. Jeg undlod også at rive citron, hvidløg og rosmarin som ifølge den originale opskrift, skulle drysses ud over retten. Opskriften fandt jeg her: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/jools-s-favourite-beef-stew

Ingredienser:

Oliven olie
1 klat smør
1 stort hakket løg
1 håndfuld friske salvie blade
800 g oksekød i tern
Friskkværnet peber & salt
1 dl mel
2 pastinaker i tern
4 gulerødder i kvarte
½ squash
1 håndfuld jordskokker, skrællet og halveret
500g små kartofler i halve
2 spsk tomatpure
785 ml vand
2 oksebouillon terninger

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsager ud.....


Hæld olie og smør i en gryde (gerne til at sætte i ovnen) og svits løg og salvie. Derefter tilsættes kødet der er vendt i mel. Tilsæt vand og bouillon og de resterende ingredienser.


Lad retten simre ved svag varme i ca.4 timer med låg på. Hvis den laves i ovnen, starter du med at forvarme ovnen ved 160 grader og skruer den derefter ned til 110 grader.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar