torsdag den 17. februar 2011

Thai Nudelsuppe



Denne suppe er nem og smager af meget og chilistyrken kan du selv justere. Man kan lave den med bouillon terninger eller de krydderier der følger med i de små nudel pakker. Jeg har valgt at koge en hel kylling med en masse grøntsager jeg havde i køleskabet. Kyllingekødet bruger jeg så i suppen.
Andre gange bruger jeg hakket kyllingekød som jeg blander med et blendet løg, 1 æg og salt/peber og derefter smuldres det bare ned i suppen. Du kan også bare skære en kyllingfilet i små stykker eller lave kødboller af kyllingfars. Billedet ovenover er med kylling kødboller.





Ingredienser:

Suppefond:

1 hel kylling
2 gulerødder
1 persillerod
1/4 knoldselleri
1 porre
1 løg
2 fed hvidløg
Hele peberkorn
1 spsk salt






Fyld i suppen:


1 spidskålshoved
1 pose koriander
1 citron
Sambal oelek (chilipasta)
3 forårsløg
Fiskesauce
2 pakker nudler (gerne ris nudler)









Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne til suppenfonden i grove stykker og
 læg dem i en stor gryde med kyllingen,
salt og peberkorn.
 Lad det koge op hurtigt og skru derefter komfuret ned på det laveste og lad det simre et par timer.
Tag kyllingen op og pil alt kødet fra. Si alle grøntsagerne fra suppen og hæld det ned i gryden igen. Læg derefter nudlerne i og lad dem koge op i to minutter. 
Tag en dyb tallerken eller suppeskål og fyld lidt kylling, spidskål, koriander, forårsløg og Sambal oelek i bunden efter smag. Hæld den varme nudelsuppe over de rå grøntsager og pres citron udover. I stedet for salt smager du til med fiskesauce.


Kyllingekød

Skær fyldet op og så kan folk selv bestemme hvor meget de vil have i.

Læg fyld i bunden af suppeskålen før du hælder suppen i.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar