onsdag den 18. juli 2012

Kødboller i tomatsauce


Lækre italiensk inspireret kødboller i tomatsauce som kun smager bedre dagen efter. Det er en nem og hurtig hverdagsret som ungerne også kan være med på.

Ingredienser:

Kødboller:

500 g hakket kyllingekød
1 blendet løg
1 spsk mel
1 æg
½ tsk cayenne peber
½ tsk paprika
1 tsk tomatpure
1 fed hvidløg
hakket basilikum
2 tsk salt
Friskkværnet peber

Sauce:

2 finthakkede løg
3 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2 revede gulerødder
2 spsk hakket basilikum
1 bouillonterning (okse eller kylling)
Salt efter smag
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at blende løg og derefter blande alle ingredienser til farsen sammen og stil det på køl og lad det hvile imens du forbereder saucen.

Varm lidt olie i en gryde eller en sauterpande. Der skal være plads til en masse kødboller.
Svits derefter løg og hvidløg. Når de er gyldne tilsættes tomaterne og resten af ingredienserne.
Lad saucen simre ved medium varme med låg på i ca 5 minutter.
Form små boller der er lidt mindre end en bordtennisbold og læg dem forsigtigt i tomatsaucen.
Derefter skal retten simre ved svag varme med låg på i ca 35 minutter. Severes med frisk pasta og basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar