mandag den 9. januar 2012

Salt syltede citroner
Så fik jeg endelig taget mig sammen til at sylte citroner. Har længe tænkt på det, da jeg har flere forskellige marrokanske opskrifter jeg gerne vil afprøve. Det er egentlig ganske nemt. Har dog set flere opkrifter på nettet hvor folk tilsætter forskellige krydderier som kanel, chili, nelliker, laurbær blade osv, men jeg har valgt den helt simple bare med salt og citroner.


Jeg brugte 4 økologiske citroner i glasset og saften fra 4 mere til at dække med.
Jeg startede med at skolde alle citronerne i kogende vand og derefter skæres de fra toppen af næsten helt igennem og det samme fra den anden ende, som vist på billedet herunder.
Derefter gned jeg en smule salt ind i hver citron. Citronerne lægges ned i det atamon skyllede glas med en håndfuld salt oven på hver citron. De trykkes godt ned i glasset, så de frigiver noget af deres saft. Til sidst pressede jeg saften fra de andre citroner og hældte over. Det er vigtigt at alle citronerne er dækket af salt og saft, da der ellers kan gå forrådnelse i dem. Derefter skal citronerne stå i et par måneder, indtil det hvide i skrællen er nærmest gennemsigtigt.


1 kommentar: