onsdag den 25. april 2012

Krebinetter


Så kom der en god gammel klassiker på bordet men i stedet for svin blev de lavet på et mix af hakket okse og hakket kylling. Jeg lavede en hvid sauce med ærter og gulerødder til og kogte kartofler.

Ingredienser:

Krebinetter:
400 g hakket kylling
400 g hakket oksekød
2 æg
Rasp
Mel

Sauce:
30 g smør
2 spsk mel
Mælk
salt/peber
4 gulerødder
200 g ærter
Lidt kogevand fra gulerødderne

Fremgangsmåde:

Bland de to slags hakketkød og form krebinetterne som på billedet ovenover.
Vend dem i mel, æg og rasp og steg dem ved høj varme i ca. 1 minut på begge sider.


Skru derefter ned på medium varme og lad dem stege færdig i ca 6 minutter på hver side alt efter hvor tykke de er. Gulerødder skrælles og skæres i tern og koges i saltet vand i ca 5 minutter.
Smøret smeltes i en gryde og mel tilsættes til du har en smør/melbolle.
Mælk hældes i gryden i en tynd stråle mens der piskes kraftigt.
Når du så har en tyk sauce spæder du den op med kogevand fra gulerødderne til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt/peber og eventuelt lidt revet muskatnød.
Tilsæt til sidst gulerødder og ærter og lad saucen koge hurtigt op og server med det samme sammen med kartofler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar