tirsdag den 17. april 2012

Mujadara





Denne libanesiske vegetaret får jeg ofte hos min svigermor. Den er meget simpel og kan laves med ris eller bulgur. Svigermor plejer at lave den med ris og det er også den jeg bedst kan lide. Der er sikkert nogen der krydrer den men hun laver den bare med salt. De stegte løg giver en dejlig smag og så spiser man den med yoghurt til.

Ingredienser:

240 ml grønne linser
240 ml basmati ris
vand
4 store løg
olie til stegning
salt/peber

Fremgangsmåde:

Kog først de grønne linser i letsaltet vand i ca 15 minutter.
Hæld vandet fra linserne og bland dem med basmati ris der er blevet skyldet i lunkent vand.
Tilsæt salt og fyld vand i til afstanden fra risene og vandkanten måler det samme som det yderste led på din pegefinger. Lad det koge op og lige når det bobler skrues der ned på det laveste blus og lad det småkoge i ca 15 minutter. Sluk derefter for kogepladen og lad det hvile mens du skærer løgene i fine strimler og steg dem i olie med salt og peber.
Hæld ris op på et fad/tallerken og læg løgene henover. Server med yoghurt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar