torsdag den 26. april 2012

Okse tagine med kikærter



At lave mad i tagine er gået hen og blevet en slags "fast food" for mig. Ikke fordi det er hurtig færdigt men det er hurtigt at forberede. Ofte når jeg er træt og bare vil lave noget nemt bliver det i min dejlige tagine. Man kan jo egentlig proppe det i som man har og lade det passe sig selv i flere timer.
Bare ha' noger cous cous i skabet og eventuelt noget arabisk brød. Cous cous er også super nemt og hurtigt at tilberede. Til denne ret brugte jeg oksekød, gerne med lidt fedt så det ikke bliver tørt og Ras el hanout, som er en marrokansk krydderi blandning.

Ingredienser:

1 kg oksekød i stykker
1 dåse kikærter
3 tsk Ras el hanout
1 bundt koriander
2 dl hønsefond
3 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
Salt/peber

Fremgangsmåde:

Varm olien op og tilsæt Ras el hanout. Brun løg og hvidløg deri.
Brun derefter kødet og hæld kikærter, halvdelen af koriander bundet og hønsefond i. Krydder med salt og peber.
Skru ned for blusset eller kogepladen, så retten kan simre ved meget lav varme i et par timer.
Ti minutter før retten skal severes, hældes kogene vand over cous cous og lader det trække til vandet er væk. Man skal bruge ca. 2½ dl per 1 dl cous cous.
Drys resten af korianderne over retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar