fredag den 28. januar 2011

Blomkål/Broccoli Gratin

Det her er en fedtfattig udgave af Blomkåls Gratin som også kan spises hvis man ikke må få kulhydrater.
Normalt ville man bruge smør og mel til opkogning men jeg ville prøve uden og resultatet blev faktisk godt. Det kan godt være at den ikke har den der luftige gratinering men det smager fantastisk.


Ingredienser:


1 Blomkålshoved
½ Broccolihoved
2 dl skummetmælk
1½ dl kogevand
Revet mozarella
6 æg
salt
peber


Fremgangsmåde:


Skær blomkål og broccoli i mindre buketter og kog dem ca. 5 minutter i saltet vand.......


Tag en skål og hæld mælk i. Skil æggeblommerne fra hviderne......  


Bland æggeblommerne, salt og peber i mælken og pisk æggehviderne stive.....


Tag kålen op og læg det i et ovnfast fad. Kom kogevand i mælken og rør. Derefter vendes æggehviderne i mælksaucen.....


Ægge/mælkemassen hældes ud over kålen og der drysses lidt ost på toppen.

Bag gratinen ved 200 grader i ca.40 minutter. Kom gerne lidt staniol over, så osten ikke brænder på og bliver hård.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar