søndag den 16. januar 2011

Thai Red curry paste (Rød karry pasta)

Det vigtigt at bruge en god karry pasta. Hvis du har lidt tid kan du lave den selv.
Det selvfølgelig ikke alle der gider eller har tid, så i dette tilfælde anbefaler jeg Mae Ploy Brand som kan købes i de fleste Thai supermarkeder.

Ingredienser:


17 til 20 prik haeng (tørrede røde chiles), halveret og frøene kasseres
4 tsk korianderfrø
2 friske citrongræs stilke, 1-2 udvendige blade kasseres 

1 tsk hele sorte peberkorn
4 tsk finthakket flåede friske eller optøede frosne større galangarod
6 friske eller frosne kaffir limeblade, finthakket
2 spsk hakket frisk koriander rødder eller stængler
5 små skalotteløg, hakket (ca.6 spsk)
1/4 kop hakkede hvidløg
15 til 20 røde friske Bird's eye chilies, finthakket
2 teskefulde ga-pi (Thai reje pasta)
1/2 tsk salt


Du skal bruge en stor morter og støder eller en mini foodprocessorFremgangsmåde:Klip de tørrede chilies i mindre stykker med en køkkensaks og læg dem i blød i varmt vand, indtil de er blødt op, cirka 20 minutter. Dræn dem grundigt i en sigte/si.

Imens du opbløder dine chilies, rister du koriander på en stegepande ved moderat varme, ryst stegepanden indtil det dufter, ca. 3 til 4 minutter, derefter afkøles de. Så laver du tynde skiver af citrongræs stilkene og hakker dem derefter fint.

Put korianderfrø og peberkorn i en morter og mal det (eller i mini foodprocessor omkring 2 minutter), bland det derefter sammen med citrongræs, galangarod, limeblade, koriander, skalotteløg, hvidløg, de friske chilies, og de gennemblødte tørrede chilies i en skål. 
Del blandingen i 3 portioner og mal det med morteren indtil en jævn pasta er dannet, 8 til 10 minutter pr. portion, overfør det til en ren skål.
Hvis du bruger foodprocessor, tilsættes ca 1 1/2 spsk vand pr. portion. Bland derefter alle portionerne af karrypasta i morteren, hvorefter der tilsættes reje pasta og salt. Bland det godt, ca. 1 minut.Karrypastaen skal derefter opbevares i en ren lufttæt beholder på køl. Du kan evt. skylle et marmeladeglas med atamon, så holder det lidt længere. 

                                                         Bird's eye chiliesIngen kommentarer:

Send en kommentar